Doe mee


Solo, samen of met maximaal 6 personen mag je meedoen aan deze skate estafette op 5 september. Hoeveel een ieder rijdt maakt niet uit, zolang er maar 1 rijder in de baan is die haar of zijn rondje rijdt.

Een rondje van 3 kilometer kun in 7 tot 15 minuten doen afhankelijk van je vaardigheden op de rolletjes. In 6 uur (360 minuten) kun je ergens tussen de 51 en 24 rondjes doen. Met een team van 6 mensen is dat dus tussen de 8 en 4 rondjes per persoon. Zowel voor toppers als tobbers prima in te vullen!

Natuurlijk mag je ook alleen (solo) rijden en wellicht tot 51 rondjes rijden. Maar als duo, trio of met 4 of 5 mensen mag ook. Het belangrijkste is: als het maar gezellig is! Elke rijder/ team krijgt langs de baan een teamplaats gedurende de race.

We beginnen de wedstrijd eerst met een parcours verkenning over de hele 3km. Voordat we dat echter gaan doen is er de ridersbriefing, waar alle ‘teamcaptains’ bij aanwezig moeten zijn (het liefst het hele team), waar we samen de spelregels en de veiligheid samen doornemen.

Om 18.00 is het einde. Kom je nadien binnen telt je ronde niet meer mee voor het klassement. Eens per uur is er een klassement dat bij de jurywagen beschikbaar is en tevens wordt voorgelezen door de speaker van die dag. Na de wedstrijd kun je je douchten of gewoon direct aanschuiven op het foodplaza. Op het foodplaza vind tevens de huldiging van het snelste team en snelste solo rijder plaats (meeste rondes). Meer categoriëen zijn er vooralsnog niet.

previous arrow
next arrow
Slider

Het programma:

Zaterdag 5 september

  • 12:00 Start 6 uurs race 6inlinechallenge
  • 18:00 Gezamenlijke finish voor alle teamleden
  • 18:45 Prijsuitreiking

Praktische informatie

De Camping

Voor de liefhebbers kan je als team een plek direct aan het parcours reserveren vanwaar je je teamgenoten kunt aanmoedigen en van waar jij je kunt voorbereiden op jouw beurt. De teamplaatsen worden door de teams zelf ingericht. Sanitaire voorzieningen zijn wel op het terrein aanwezig. Een camping plaats kun je via de 24kika website reserveren en kost €25,-

Teamtransponder

Ieder team krijgt meerdere transponders (solisten krijgen er 1). De transponder registreert het aantal ronden en de daarbij behorende ronde tijden. De transponder is vastgemaakt aan een enkelband en de deelnemer in de baan dient deze dan ook om de enkel te dragen.

Veiligheid

Iedere deelnemer die zich op het parcours bevindt is verplicht een helm te dragen. Wanneer een deelnemer een ongeval ziet is hij verplicht dit te melden bij de organisatie. Lees voor inschrijving goed het reglement door zodat alle regels duidelijk zijn. Via de organisatie zal er het gehele evenement een EHBO post ingericht zijn.

previous arrow
next arrow
Slider