De uitdaging ‘6uur lang feest!’

Solo, samen of met maximaal 6 personen mag je meedoen aan deze skate estafette. Hoeveel een ieder rijdt maakt niet uit, zolang er maar 1 rijder in de baan is die haar of zijn rondje rijdt.

Een rondje van 3 kilometer kun in 7 tot 15 minuten doen afhankelijk van je vaardigheden op de rolletjes. In 6 uur (360 minuten) kun je ergens tussen de 51 en 24 rondjes doen. Met een team van 6 mensen is dat dus tussen de 8 en 4 rondjes per persoon. Zowel voor toppers als tobbers prima in te vullen!

Natuurlijk mag je ook alleen (solo) rijden en wellicht tot 51 rondjes rijden. Maar als duo, trio of met 4 of 5 mensen mag ook. Het belangrijkste is: als het maar gezellig is! Elke rijder/ team krijgt langs de baan een pitsbox gedurende de race.

We beginnen de wedstrijd eerst met een parcours verkenning over de hele 3km. Voordat we dat echter gaan doen is er de ridersbriefing, waar alle ‘teamcaptains’ bij aanwezig moeten zijn (het liefst het hele team), waar we samen de spelregels en de veiligheid samen doornemen. Voor de parcoursverkenning verzamelen we om 10.15 voor start en finish en vertrekken dan allen (iedereen met transponder) voor de volle ronde. Slechts de rijders die starten voor de wedstrijd om 10.30 wachten voor de start finish bij terugkomst. Alle overige rijders gaan NIET over start finish.

Om 16.30 is het einde. Kom je nadien binnen telt je ronde niet meer mee voor het klassement. Eens per uur is er een klassement dat bij de jurywagen beschikbaar is en tevens wordt voorgelezen door de speaker van die dag. Na de wedstrijd kun je je douchten of gewoon direct aanschuiven op het foodplaza. In de kosten van de inschrijving zit standaard een item van de BBQ alsook een drankje. Op het foodplaza vind tevens de huldiging van het snelste team en snelste solo rijder plaats (meeste rondes). Meer categorien zijn er vooralsnog niet.

Van de BBQ deinen we dan langzaam de afterparty in op het ritme van de aanwezige DJ en we vieren onze prestatie nog door tot…..

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie