6 Inline Challenge from home


Op 6 juni start de 6 Inline challenge ‘From Home’. Het leukste skate event voor het hele gezin gaat door, op individuele basis! Vanuit je eigen voor- of achterdeur 6, 60 of 600 seconden, minuten, uren knallen! Dat mogen zeker ook 6, 60 of 600 meters of kilometers zijn.

Wij dagen iedereen uit om op 6 juni op de skates te vertrekken voor een afstand of duur naar keuze zoals de 6 er maar in zit. Hou je aan de RIVM regels, rijd altijd met een helm en post de door jouw geleverde prestatie op Facebook of Instagram vermelding van #6inlinechallengefromhome.  

De start van de gezamenlijke 6 Inline Challenge is vooralsnog verplaatst naar 4 & 5 september tijdens de 24kika van 09.00 tot 15.00uur. Daar kun je dus solo, als duo of een in team van maximaal 6 personen deelnemen op het asfalt van Flevonice. De ‘From Home’ versie op 6 juni aanstaande is dus een perfecte training! Inschrijven voor de gezamenlijke 6 Inline Challenge in September kan via www.6inlinechallenge.nl.

Inschrijving voor de #6inlineChallenge ‘FromHome’ is niet nodig, wij zouden het zeker waarderen als je je aanmeldt voor het evenement op de Facebook pagina van de 6inlineChallenge. Natuurlijk mag per direct je beeldmateriaal delen via de hashtag.  

Tijdens de Corona periode zien we een ware boost in het skeeleren/ skaten in Nederland. Nieuwszenders berichten bij herhaling over deze leuke en laagdrempelige manier van bewegen. Net zo populair als in de jaren 90 ‘kopt’ RTL nieuws. ‘Zo goed voor je lichaam’ lees je op Viva.nl en op bekende skate sites als proskating.nl en schaatsen.nl lees je wat je nodig hebt en wilt weten.

De stichting 24kika organiseert jaarlijks zowel de 6 Inline Challenge alsook 24kika ‘skaten tegen kanker’ en heeft als doel de skeelersport in Nederland te promoten. De 6 Inline Challenge zal dit jaar  in aangepaste vorm voor het 2e jaar plaatsvinden en de 24kika ‘skaten tegen kanker’ beleefd in 2020 haar 17e editie. Vooralsnog gaan wij ervan uit dat de gezamenlijke 6 Inline Challenge en de 24kika ‘skaten tegen kanker’ in September doorgaan.